Hakkımızda

Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversite öğrencilerinin yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri eğitsel, sosyal ve kişisel problemlerle baş etmelerine yardımcı olmayı amaçlayan ve kişisel gelişimlerini destekleyen bir uygulama ve araştırma merkezidir. Merkezimiz Resmi Gazetenin 12 Kasım 2018 tarih ve 30593 sayısında yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle çalışmalarını sürdürmektedir.

Merkezimizin vizyonu başta Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ve personeli olmak üzere merkeze başvuran bireylerin toplumsal uyum sağlamalarına, problemlerini çözmelerine, gizil güçlerini kullanmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu vizyon doğrultusunda bireyle psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma, kişisel gelişim seminerleri ve bilimsel araştırma etkinliklerini yerini getirmek hedeflenmektedir. Nispeten yeni olan merkezimizde önümüzdeki zaman diliminde başta bireysel danışma ve grupla danışma hizmetleri olmak üzere merkez hizmet alanında yer alan etkinlikleri sunmak üzere uzman istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Misyon

Üniversite PDR Uygulama ve Araştırma merkezlerinde sunulan hizmetlerin genel olarak amacı, öğrencilerin üniversite yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak, farkındalık yaratarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, karşılaşabilecekleri akademik, kişisel ve sosyal zorlukları aşmalarına yardımcı olmak ve onlara günlük hayattaki problemlerle baş etmek için ihtiyaç duydukları çeşitli becerileri kazandırmaktır.

Vizyon

Merkezimizin hedefi, içinde bulunduğumuz salgın koşullarında öğrenciler ve toplum üyeleri için bilgilendirici yazılı ve görsel materyaller sunmak ve ruhsal sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırmalar yürütmektir.

Tel: