PDRM Web Semineri 4 – Afet Sonrasında Kendimize Psikolojik Yardım

Değerli Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri ve Mensupları,

Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRM) tarafından üniversite öğrencilerimize ve personelimize yönelik olarak gelişim seminerleri düzenlenmektedir. “Kendimize Psikolojik Yardım” başlıklı seminer Klinik Psikolog Dr. Özcan Elçi tarafından 04 Nisan 2023 Salı günü saat 21:00’de çevrimiçi platformda gerçekleştirilecektir. Seminere davet eder, iyi günler dileriz.

AFET SONRASINDA KENDİMİZE PSİKOLOJİK YARDIM

04 Nisan 2023 – Saat: 21:00

Microsoft Teams Ekip Kodu: 2yr5ym8

Web Semineri 4 Toplantı Linki

-Microsoft Teams programında ekipler genel sekmesinde sağ üst köşede yer alan «bir ekibe katıl» kısmında ekip kodu girilerek etkinliğe giriş sağlanabilir.-

Konuşmacı: Klinik Psikolog Dr. Özcan ELÇİ, Akredite Pozitif Psikoterapist

Dr. Elçi, ODTÜ psikoloji bölümünü 2000 yılında bitirdi. Düzce’de afet sonrası psikolojik güçlendirme projesinde çalıştı. 2004 yılında ODTÜ’de klinik psikoloji yüksek lisansını tamamladı. 2011 Van Depremi, 2015 Ankara Gar Katliamı, 2020 Elazığ Depremi gibi afetler veya toplumsal travmalar sonrasında TPD’nin yürüttüğü psikososyal destek çalışmalarında gönüllü olarak çalıştı. 2021’de doktorasını Van depremini yaşayanlarda travma sonrası stres ve travma sonrası büyütmeyi yordayan faktörler konulu teziyle bitirdi. 2010 yılından beri pozitif psikoterapist sertifikasına sahip olup, kognitif terapiyi, şema terapiyi, bilinçli farkındalık terapilerini pozitif psikoterapiye entegre ederek kendi merkezinde ve online terapi hizmeti sunarak çalışmalarını yürütmektedir.

Moderatör: Doç. Dr. Tuğba SARI, Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik UAM

Misyon

Üniversite PDR Uygulama ve Araştırma merkezlerinde sunulan hizmetlerin genel olarak amacı, öğrencilerin üniversite yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak, farkındalık yaratarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak, karşılaşabilecekleri akademik, kişisel ve sosyal zorlukları aşmalarına yardımcı olmak ve onlara günlük hayattaki problemlerle baş etmek için ihtiyaç duydukları çeşitli becerileri kazandırmaktır.

Vizyon

Merkezimizin hedefi, içinde bulunduğumuz salgın koşullarında öğrenciler ve toplum üyeleri için bilgilendirici yazılı ve görsel materyaller sunmak ve ruhsal sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırmalar yürütmektir.

Tel: